Савети за сервисирање бицикла

Савети за сервисирање бицикла

или поверите локалном добављачу да то обавља уместо вас. Ако дотрајале делове замените у кратком року, бицикл ће вас добро служити и бићете задовољни њиме много година. Shimano вам саветује да макар једном годишње однесете бицикл на сервис да бисте осигурали да је онакав какав би требало да буде. Ваш локални добављач вам стоји на располагању.

Паметно је придавати пажњу и малим проблемима са бициклом. Најбоље је отклонити проблем чим га уочите. Често се дешава да што дуже чекате да отклоните те мале проблеме, то озбиљнији они постану.  


 

Нисте сигурни да ли треба да замените делове?

Bike performance check

Савети за МТБ

alt

Савет бр. 1. Чишћење

Чишћење бицикла после сваке вожње представља важан део одржавања. Нарочито је после вожње по блату најбоље не одлагати чишћење предуго. Обавезно уклоните прљавштину и чађ између карика ланца.  

alt

Савет бр. 2. Проверите кочионе плочице

Кочионе плочице: проверите да нису похабане и да ли су добро подешене. Темељно очистите кочионе плочице као и кочиону површину бандаша. То ће им продужити животни век. Увек користите Shimano кертриџе за кочнице да бисте очували снагу и трајност Shimano кочионог система.

alt

Савет бр. 3. Проверите завртње и навртке

Периодично контролишите затегнутост завртања и навртки. Ако се на њима појави рђа, треба да их замените. Редовно их подмазујте Shimano мазивима да бисте спречили корозију. Или пак можете користити завртње и навртке од нерђајућег челика.

alt

Савет бр. 4. Проверите ланац, касету и ланчанике

Уверите се да је ланац добро затегнут и проверите да ли треба заменити касету и/или ланчанике. Не заборавите да проверите да ли су сајле похабане и по потреби их замените.

Савети за ДРУМСКЕ БИЦИКЛЕ

alt

Савет бр. 1. Проверите кочионе плочице

Детаљно проверите да ли су кочионе плочице похабане и добро подешене. Темељно очистите кочионе плочице као и кочиону површину бандаша. То ће им продужити животни век. Увек користите Shimano кочионе плочице да бисте обезбедили врхунске перформансе при кочењу и очували безбедност Shimano кочионог система.

alt

Савет бр. 2. Подешавање кочница

Подесите предње и задње кочнице тако да одговарају снази ваших руку. Ако вам је десна рука јача, подесите задњу кочницу тако да буде са десне стране бицикла. Левом руком ћете у том случају управљати предњом кочницом. Предност овога је у томе што ћете, када треба изненада да се зауставите, највећом снагом притиснути задњу кочницу. Ово ће вас спречити да прелетите преко ручица кочница.  

alt

Савет бр. 3. Редовно одржавање

Ако је вашем бициклу потребно одржавање, не одлажите га предуго. Често се дешава да што дуже чекате то проблем постане озбиљнији. Обавезно проверите да ли користите одговарајуће алате за одржавање бицикла ако га сами поправљате. Алати су важни колико и саме компоненте. Наш специјално формулисан Shimano одмашћивач темељно чисти бицикл. Такође је користан за чишћење тешко приступачних површина на бициклу.  

alt

Савет бр. 4. Чист ланац је од кључног значаја

Саветујемо вам да након две до три вожње пребришете ланац крпом. Водите рачуна о томе да не утрљате прљавштину између карика ланца. Не подмазујте касету јер уље привлачи прљавштину.

Пронаћи ћете најбољу услугу код локалног добављача.

Делује умирујуће када знате да је добављач Shimano делова увек у близини.

Пронађите прави део

Само када се користе Shimano Original Parts, Shimano компоненте остају 100% изворне!

Сагласност за коришћење колачића

Овај веб-сајт користи колачиће да би побољшао ваш кориснички доживљај.