Sfaturi pentru service biciclete

Verificați-vă bicicleta la intervale regulate

Sau apelați la dealerul local pentru aceasta. Dacă piesele uzate sunt înlocuite prompt, bicicleta vă va servi bine și va reprezenta o plăcere pentru dvs. timp de mulți ani. Shimano vă recomandă să efectuați service-ul asupra bicicletei cel puțin o dată pe an, pentru a vă asigura că bicicleta funcționează așa cum ar trebui. Dealerul local vă stă la dispoziție pentru a vă ajuta.

De asemenea, este util să acordați atenție micilor probleme ale bicicletei. În momentul în care descoperiți o problemă, cel mai bine este să o soluționați imediat. Adesea, cu cât așteptați mai mult soluționarea acestor probleme mici, cu atât mai grave vor deveni.  


 

Nu sunteți sigur dacă trebuie să înlocuiți piese?

Bike performance check

Sfaturi pentru deplasarea pe teren accidentat

alt

Sfatul #1 Curățarea

Curățarea bicicletei după fiecare cursă reprezintă o parte importantă a întreținerii acesteia. În special după o cursă pe teren cu noroi, cel mai bine este să nu așteptați prea mult pentru a o curăța. Asigurați-vă că îndepărtați murdăria și depunerile dintre zalele lanțului.  

alt

Sfatul #2 Verificați plăcuțele de frână

Plăcuțe de frână: verificați-le uzura și reglarea adecvată. Curățați bine și plăcuțele de frână, dar și suprafața de frânare a jantelor. Astfel, veți prelungi durata de viață a ambelor elemente. Întotdeauna folosiți saboții tip cartuș Shimano pentru a păstra puterea și durabilitatea sistemului dvs. de frânare Shimano.

alt

Sfatul #3 Verificați piulițele și șuruburile

Controlați periodic strângerea piulițelor și a șuruburilor. Dacă ruginesc, trebuie să le înlocuiți. Lubrifiați-le la intervale regulate folosind lubrifianți Shimano pentru a preveni coroziunea. Sau puteți folosi piulițe și șuruburi din inox.

alt

Sfatul #4 Verificați lanțul, caseta și foile de angrenaj

Asigurați-vă că lanțul este corect tensionat și verificați dacă trebuie înlocuite caseta și/sau foile de angrenaj. Nu uitați să verificați dacă sunt uzate cablurile și înlocuiţi-le dacă este necesar.

Sfaturi pentru deplasarea pe șosea

alt

Sfatul #1 Verificați plăcuțele de frână

Priviți îndeaproape plăcuțele de frână pentru a le verifica uzura și reglarea adecvată. Curățați bine și plăcuțele de frână, dar și suprafața de frânare a jantelor. Astfel, veți prelungi durata de viață a ambelor elemente. Întotdeauna folosiți plăcuțele de frână Shimano pentru a asigura performanța de frânare de top și pentru a menține siguranța sistemului dvs. de frânare Shimano.

alt

Sfatul #2 Reglarea frânelor

Reglați frâna față și pe cea spate în concordanță cu puterea brațelor dvs. Dacă brațul dvs. drept este mai puternic, reglați frâna spate pe partea dreaptă a bicicletei. Brațul stâng va controla astfel frâna față. Avantajul în această situație este că, atunci când trebuie să opriți brusc, veți aplica frâna spate cu puterea maximă. Aceasta vă va împiedica să fiți proiectat peste ghidon.  

alt

Sfatul #3 Întreținerea la intervale regulate

Dacă bicicleta dvs. are nevoie de întreținere, nu așteptați prea mult. Adesea, cu cât așteptați mai mult cu întreținerea, cu atât se agravează problemele. Asigurați-vă că folosiți uneltele adecvate pentru întreținere dacă decideți să faceți personal aceste lucrări. Uneltele sunt tot atât de importante cât sunt și componentele. Degresantul nostru special formulat Shimano curăță corect bicicleta. De asemenea, este util pentru locurile greu accesibile ale bicicletei.  

alt

Sfatul #4 Un lanț curat reprezintă cheia reușitei

After every two or three rides, we recommend that you wipe the chain off with a rag. Be sure not to rub the dirt between the links. Do not lubricate the cassette since oil attracts dirt.

Veți găsi cele mai bune servicii la dealerul local.

Este liniștitor să știți că întotdeauna găsiți în apropiere un dealer Shimano.

Găsirea piesei adecvate

Doar atunci când se folosesc Shimano Original Parts, componentele Shimano rămân 100% originale!

Consimțământ asupra utilizării fișierelor cookie

Acest site web folosește fișierele cookie pentru îmbunătățirea experienței utilizatorului.