Tips til sykkelservice

Sjekk sykkelen din regelmessig

Eller få den lokale forhandleren til å gjøre det for deg. Når slitte deler skiftes ut tidlig, fungerer sykkelen din godt og gir deg glede i mange år fremover. Shimano foreslår at du gjennomfører service på sykkelen din minst én gang i året for å sørge for at sykkelen føles ut sånn som den skal. Den lokale forhandleren er alltid i nærheten for å hjelpe.

Det er også lurt å være oppmerksom på små problemer med sykkelen din. Det er best å fikse et problem i det øyeblikket du oppdager det. Mange ganger blir små problemer verre jo lengre du venter med vedlikeholdet.  


 

Er du usikker på om du må skifte ut noen deler?

Bike performance check

MTB-tips

alt

Tips 1. Rengjøring

Rengjøring av sykkelen etter alle sykkelturer, er en viktig del av vedlikeholdet. Det er spesielt viktig at du ikke venter for lenge med å gjøre det etter turer i sølete forhold. Sørg for å fjerne jord og slagg mellom leddene til sykkelkjedet.  

alt

Tips 2. Sjekk bremseklossene

Bremseklosser: sjekk etter slitasje og riktig justering. Rengjør bremseklossene og bremseoverflaten på felgene grundig. Dette forlenger levetiden på begge deler. Bruk alltid Shimano-bremsekassetter for å opprettholde kraften og tryggheten til Shimano-bremsesystemet.

alt

Tips 3. Sjekk mutrene og boltene

Foreta en periodisk kontroll av stramheten til mutrene og boltene. Hvis de ruster, må du skifte dem ut. Smør dem regelmessig med Shimano-smøremidler for å forhindre korrosjon. Du kan også bruke rustfrie muttere og bolter.

alt

Tips 4. Sjekk kjedet, kassetten og kjederingene

Sørg for at kjedet er skikkelig strammet og sjekk om kassetten og/eller kjederingene må skiftes ut. Ikke glem å sjekke kablene etter slitasje, og skift ut om nødvendig.

ROAD-Tips

alt

Tips 1. Sjekk bremseklossene

Ta en grundig titt på bremseklossene for å sjekke etter slitasje og riktig justering. Rengjør bremseklossene og bremseoverflaten på felgene grundig. Dette forlenger levetiden på begge deler. Bruk alltid Shimano-bremseklosser for å sikre god bremseytelse, og for å opprettholde tryggheten til Shimano-bremsesystemet. 

alt

Tips 2. Justering av bremser

Still inn for- og bakbremsen til å samsvare styrken i armene dine. Hvis høyrearmen din er sterkere, plasserer du bakbremsen på høyre side av sykkelen. Venstre arm kontrollerer da forbremsen. Fordelen med dette er at når du må bråbremse, bremser du med mest kraft på bakbremsen. Dette forhindrer deg fra å kastes over styret.  

alt

Tips 3. Regelmessig vedlikehold

Hvis sykkelen din trenger vedlikehold, må du ikke vente for lenge. Mange ganger blir problemene verre jo lengre du venter. Pass på å bruke riktige verktøy hvis du vedlikeholder sykkelen din selv. Verktøyene er akkurat like viktige som selve komponentene. Shimanos spesialformulerte avfettingsmiddel hjelper deg med å få sykkelen helt ren. Det er også nyttig for steder på sykkelen som er vanskelige å nå.  

alt

Tips 4. Et rent kjede er avgjørende

Vi anbefaler at du tørker av kjedet med en fille etter to eller tre sykkelturer. Pass på at du ikke gnir jord inn mellom leddene til sykkelkjedet. Ikke smør kassetten siden olje tiltrekker seg smuss.

Du får den beste servicen hos din lokale forhandler.

Det er betryggende å vite at en Shimano-forhandler alltid er i nærheten.

Finn den rette delen

Den eneste måten Shimano-komponentene forblir 100 % originale på, er ved å bruke Shimano Original Parts.

Samtykke for informasjonskapsler

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for økt brukeropplevelse.