Kerékpár szervizelési tanácsok

Ellenőrizze rendszeresen kerékpárját

Vagy végeztesse el ezt helyi kereskedőjével. Ha gyorsan kicserélik a kopott alkatrészeket, akkor kerékpárja jó szolgálatot fog tenni, és hosszú éveken át örömét lelheti benne. A Shimano azt javasolja, hogy legalább évente egyszer szervizelje kerékpárját, hogy olyan érzést nyújtson, amilyet kell. Helyi kereskedője készségesen áll rendelkezésére.

Hasznos odafigyelni a kerékpár kisebb problémáira is. A legjobb, ha azonnal kijavítja a problémát, miután észlelte. Gyakran előfordul, hogy minél tovább vár a kisebb gondok helyrehozatalával, annál súlyosabbá válnak.  


 

Nem biztos benne, hogy ki kell-e cserélni alkatrészeket?

Bike performance check

MTB tanácsok

alt

1. tanács: Tisztítás

A karbantartás fontos része a kerékpár megtisztítása minden használat után. Különösen sárban való használat után nem tanácsos sokat várni a tisztítással. Távolítson el minden koszt és szennyeződést a láncszemek közül.  

alt

2. tanács: Ellenőrizze a fékbetéteket

Fékbetétek: Ellenőrizze, hogy nem kopottak-e, és hogy jó-e a beállításuk. Tisztítsa meg alaposan a fékbetéteket, valamint a felnik fékező felületét. Ez mindkettő élettartamát meghosszabbítja. Csakis Shimano fékbetéteket használjon a Shimano fékrendszer teljesítményének és élettartamának fenntartása érdekében.

alt

3. tanács: Ellenőrizze az anyákat és a csavarokat

Rendszeresen ellenőrizze az anyák és csavarok szorosságát. Ha rozsdásodnának, cserélje ki őket. Rendszeresen kenje meg őket Shimano kenőanyagokkal a korrózió elkerülése érdekében. Illetve használhat rozsdamentes acélból készült anyákat és csavarokat.

alt

4. tanács: Ellenőrizze a láncot, a kazettát és a lánctányérokat

Győződjön meg róla, hogy megfelelő a lánc feszessége, és ellenőrizze, hogy nem kell-e kicserélni a kazettát és/vagy a lánctányérokat. Ne felejtse el ellenőrizni, hogy nem kopottak-e a bowdenek, és szükség esetén cserélje ki őket.

ORSZÁGÚTI tanácsok

alt

1. tanács: Ellenőrizze a fékbetéteket

Vegye szemügyre alaposan a fékbetéteket, és ellenőrizze, hogy nem kopottak-e, és hogy jó-e a beállításuk. Tisztítsa meg alaposan a fékbetéteket, valamint a felnik fékező felületét. Ez mindkettő élettartamát meghosszabbítja. Csakis Shimano fékbetéteket használjon a legjobb fékezési teljesítmény biztosítása, és a Shimano fékrendszer biztonságának fenntartása érdekében.

alt

2. tanács: A fékek beállítása

Állítsa be az első és a hátsó féket úgy, hogy megfeleljenek az Ön erejének. Ha a jobb karja erősebb, akkor állítsa a hátsó féket a kerékpár jobb oldalára. Ebben az esetben a bal kezével működteti az első féket. Ennek az az előnye, hogy ha hirtelen meg kell állnia, akkor a legnagyobb erővel hozhatja működésbe a hátsó féket. Így elkerülheti, hogy átessen a kormányon.  

alt

3. tanács: Rendszeres karbantartás

Ne várjon sokat, ha kerékpárja karbantartást igényel. Gyakran előfordul, hogy minél tovább vár, a gondok annál súlyosabbá válnak. Mindenképpen a megfelelő karbantartó szerszámokat használja, ha saját maga dolgozik a kerékpárján. A szerszámok éppen olyan fontosak, mint maguk az alkatrészek. Speciális összetevőjű Shimano zsíroldónk képes megfelelően megtisztítani a kerékpárt. Ezenkívül a kerékpár nehezen elérhető helyeihez is hasznos.  

alt

4. tanács: A tiszta lánc kulcsfontosságú

Javasoljuk, hogy minden második-harmadik kerékpározás után törölje le a láncot egy ronggyal. Semmiképen se dörzsölje be a szennyeződést a láncszemek közé. Ne használjon kenőanyagot a kazettán, mivel az olaj vonzza a szennyeződést.

Helyi kereskedőjénél a legjobb szerviz várja.

Megnyugtató tudni, hogy mindig van a közelben egy Shimano kereskedő.

Találja meg a megfelelő alkatrészt

A Shimano alkatrészek kizárólag Shimano Original Parts alkatrészek használata esetén maradnak 100%-osan eredetiek!

Hozzájárulás cookie-k használatához

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény javítása érdekében.