Συμβουλές για το σέρβις ποδηλάτου

Ελέγξτε τακτικά το ποδήλατό σας

Ή αφήστε τον τεχνικό σας να το κάνει για εσάς. Όταν αντικαθιστάτε έγκαιρα τα φθαρμένα εξαρτήματα, το ποδήλατό σας διατηρείται σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια. Η Shimano προτείνει να κάνετε σέρβις στο ποδήλατό σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να διασφαλίσετε ότι είναι στην καλύτερη κατάσταση. Το τοπικό σας κατάστημα είναι εδώ για να σας βοηθήσει.

Είναι, επίσης, έξυπνο να προσέχετε τα μικρά προβλήματα του ποδηλάτου σας. Μόλις ανακαλύψετε ένα πρόβλημα, είναι καλύτερα να το διορθώσετε άμεσα. Συχνά, όσο περισσότερο καθυστερείτε τη συντήρηση αυτών των μικρών προβλημάτων, τόσο χειροτερεύουν.


 

Δεν είστε σίγουροι αν χρειάζεται να αντικαταστήσετε κάποιο εξάρτημα;

Bike performance check

Συμβουλές MTB

alt

Συμβουλή #1 Καθαριότητα

Ο καθαρισμός του ποδηλάτου σας μετά από κάθε βόλτα είναι ένα σημαντικό μέρος της συντήρησης. Ιδιαίτερα μετά από μια βόλτα σε λάσπες, είναι καλύτερα να μην το καθυστερήστε πολύ. Βεβαιωθείτε ότι αφαιρέσατε την βρωμιά και τη μουτζούρα ανάμεσα στους συνδέσμους της αλυσίδας σας.

alt

Συμβουλή #2 Ελέγξτε τα τακάκια φρένων σας

Τακάκια φρένων: ελέγξτε για φθορές και τη σωστή τοποθέτηση. Καθαρίστε με προσοχή τα τακάκια φρένων καθώς επίσης την επιφάνεια φρένου της ζάντας. Αυτό θα επιμηκύνει τη ζωή και των δύο. Να χρησιμοποιείτε πάντα περιβλήματα φρένου Shimano για να διατηρήσετε την δύναμη και την αντοχή του συστήματος φρένων Shimano.

alt

Συμβουλή #3 Ελέγξτε τα παξιμάδια και τις βίδες σας

Ελέγξτε και σφίξτε περιοδικά τα παξιμάδια και τις βίδες σας. Αν έχουν οξειδωθεί πρέπει να τα αλλάξετε. Να λιπαίνετε τακτικά με τα λιπαντικά Shimano για να εμποδίζετε τη διάβρωση. Ή μπορείτε να χρησιμοποιείτε παξιμάδια και βίδες σας από ανοξείδωτο χάλυβα.

alt

Συμβουλή #4 Ελέγξτε την αλυσίδα, την κασέτα και τους δίσκους αλυσίδας

Βεβαιωθείτε ότι η αλυσίδα είναι σωστά τεντωμένη και ελέγξτε αν πρέπει να αντικαταστήσετε την κασέτα και/ή τους δίσκους της αλυσίδας. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τα καλώδια για φθορές και αντικαταστήστε αν χρειάζεται.

Συμβουλές για ποδήλατα δρόμου

alt

Συμβουλή #1 Ελέγξτε τα τακάκια φρένων σας

Κοιτάξτε με προσοχή τα τακάκια φρένων για φθορές και σωστή τοποθέτηση. Καθαρίστε με προσοχή τα τακάκια φρένων καθώς επίσης και τα στεφάνια. Αυτό θα επιμηκύνει τη ζωή και των δύο. Να χρησιμοποιείτε πάντα τακάκια φρένων Shimano για να διασφαλίσετε την καλύτερη απόδοση των φρένων και την ασφάλεια του συστήματος φρένων Shimano.

alt

Συμβουλή #2 Ρύθμιση φρένων

Ρυθμίστε το μπροστινό και πίσω φρένο ώστε να ταιριάζει με τη δύναμη των χεριών σας. Αν το δεξί σας χέρι είναι πιο δυνατό, τότε τοποθετήστε το πίσω φρένο στη δεξιά πλευρά του ποδηλάτου σας. Το αριστερό χέρι θα ελέγχει έτσι το μπροστινό φρένο. Το πλεονέκτημα σ’ αυτό είναι ότι όταν πρέπει να σταματήσετε απότομα, θα σφίξετε το πίσω φρένο με περισσότερη δύναμη. Αυτό θα εμποδίσει να «πετάξετε» πάνω από το τιμόνι σας.

alt

Συμβουλή #3 Τακτική συντήρηση

Αν το ποδήλατό σας χρειάζεται συντήρηση, μην περιμένετε πολύ καιρό. Συχνά, όσο περισσότερο καθυστερείτε, τόσο χειροτερεύει το πρόβλημα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα σωστά εργαλεία συντήρησης αν εργάζεστε μόνοι σας στο ποδήλατό σας. Τα εργαλεία είναι τόσο σημαντικά όσο και τα εξαρτήματα. Το ειδικά σχεδιασμένο εργαλείο απολίπανσης Shimano καθαρίζει σωστά το ποδήλατο. Είναι επίσης χρήσιμο για μέρη που είναι δύσκολο να φτάσετε στο ποδήλατο.

alt

Συμβουλή #4 Είναι σημαντικό μια καθαρή αλυσίδα

Μετά από δύο ή τρεις βόλτες, προτείνουμε να καθαρίζετε την αλυσίδα με ένα πανί. Μην τρίβετε τη βρωμιά ανάμεσα στους συνδέσμους. Μην λιπαίνετε την κασέτα μια και το λάδι τραβάει τη βρωμιά.

Θα βρείτε την καλύτερη υπηρεσία στο τοπικό σας κατάστημα

Είναι καθησυχαστικό να γνωρίζετε ότι ένας αντιπρόσωπος Shimano είναι πάντα κοντά σας.

Βρείτε το σωστό εξάρτημα

Μόνο όταν χρησιμοποιούνται τα Shimano Original Parts τα εξαρτήματα Shimano παραμένουν 100% γνήσια!

Αποδοχή Cookie

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρίας σας.