Pyörän huoltovinkkejä

Tarkista pyöräsi säännöllisesti

Tai pyydä jälleenmyyjääsi tekemään se puolestasi. Jos kuluneet osat vaihdetaan pikaisesti, pyörä palvelee hyvin ja tarjoaa mielihyvää moneksi vuodeksi eteenpäin. Shimano kehottaa huoltamaan pyörän vähintään kerran vuodessa, jotta se toimisi kuten sen on tarkoitettu toimivan. Pyydä jälleenmyyjää avuksesi.

On myös fiksua kiinnittää mahdollisiin ongelmiin huomiota heti alussa. On paras korjata ongelma heti, kun se ilmoittaa itsestään. Useimmiten odottaminen vain pahentaa pieniäkin ongelmia.   


 

Pitääkö osa vaihtaa?

Pyörän suorituskyvyn tarkistus

Vinkkejä maastopyöräilyyn

alt

Vinkki 1 Puhdistaminen

Pyörän puhdistaminen jokaisen ajon jälkeen on tärkeä osa huoltoa. Erityisesti mutaisen ajomatkan jälkeen ei pesua pidä lykätä. Muista poistaa lika ja rapa ketjuliittimistä.  

alt

Vinkki 2 Tarkista jarrupalat

Jarrupalat: tarkista kuluminen ja oikea säätö. Puhdista jarrupalat huolellisesti samoin kuin vanteiden jarrutuspinnat. Se pidentää niiden molempien käyttöikää. Käytä aina Shimano-jarrukasettia, jotta Shimano-jarrujärjestelmäsi pysyy tehokkaana ja kestää hyvin.

alt

Vinkki 3 Tarkista mutterit ja pultit

Tarkista mutterit ja pultit säännöllisesti Jos niissä on ruostetta, vaihda ne. Voitele ne säännöllisesti Shimano-voiteluaineilla ruostumisen estämiseksi. Voit myös käyttää muttereita ja pultteja ruostumattomasta teräksestä.

alt

Vinkki 4 Tarkista ketjut, kasetti ja eturattaat

Varmista, että ketju on kunnolla kiristetty ja tarkista, pitääkö kasetti ja/tai eturattaat vaihtaa. Muista tarkistaa vaijereiden kuluminen. Vaihda tarvittaessa.

Vinkkejä katuajoon

alt

Vinkki 1 Tarkista jarrupalat

Tarkista jarrupalojen kuluminen ja oikea säätö. Puhdista jarrupalat huolellisesti samoin kuin vanteiden jarrutuspinnat. Se pidentää niiden molempien käyttöikää. Käytä aina Shimano-jarrupaloja, jotta Shimano-jarrujärjestelmäsi pysyy tehokkaana ja kestää hyvin.

alt

Vinkki 2 Jarrujen säätäminen

Aseta etu- ja takajarru sopimaan käsivoimillesi. Jos oikea kätesi on vahvempi, aseta takajarru pyörän oikealle puolelle. Tällöin vasen käsi ohjaa etujarrua. Tämän asettelun etuna on, että jos sinun on tehtävä äkkipysäytys, saat eniten tehoa takajarruun. Näin et lennä ohjaustangon yli.  

alt

Vinkki 3 Säännöllinen huolto

Jos pyöräsi on huollettava, älä lykkää sitä liian pitkälle. Useimmiten odottaminen vain pahentaa ongelmia. Käytä oikeita huoltotyökaluja, jos huollat pyöräsi itse. Työkalut ovat yhtä tärkeitä kuin itse komponentitkin. Shimanon rasvanpoistajalla saat varmasti puhdasta jälkeä. Se soveltuu myös hankalasti saavutettaviin kohtiin pyörässä.  

alt

Vinkki 4 Puhtaat ketjut ovat kaiken ydin

Suosittelemme pyyhkimään ketjut rätillä 2-3 ajokerran jälkeen. Älä hankaa rapaa ketjuliittimiin. Älä voitele kasettia, sillä öljy vetää likaa puoleensa.

Saat parhaan palvelun omalta jälleenmyyjältäsi.

On hyvä tietää, että Shimano-jälleenmyyjä on aina lähellä.

Löydä oikea osa

Vain käyttäessäsi alkuperäisiä Shimano-osia pysyvät Shimano-komponenttisi 100 % alkuperäisinä!

Suostumus evästeiden käyttöön

Verkkosivu käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.