Servicetips til cyklen

Kontroller din cykel med jævne mellemrum

ller få din lokale forhandler til at gøre det for dig. Når slidte dele udskiftes hurtigt, vil din cykel tjene dig godt og give dig mange gode øjeblikke i de kommende år. Shimano anbefaler at lave service på din cykel mindst en gang om året for at sikre, at din cykel føles som den skal. Din lokale forhandler er her for at hjælpe dig.

Det er også smart, at være opmærksom på små problemer med din cykel. I det øjeblik du oplever et problem, er det bedst at løse det med det samme. Jo længere du venter med at løse sådanne små problemer, desto værre bliver de.  


 

Er du ikke sikker på at du vil udskifte reservedelene?

Bike Performance Check

Tips til MTB

alt

Tip #1 Rengøring

Rengøring af din cykel efter en cykeltur er en vigtig del af vedligeholdelsen. Efter en mudret køretur, er det bedst ikke at vente for længe før cyklen rengøres. Sørg for at fjerne snavs og smuds mellem leddene på din kæde.  

alt

Tip #2 Kontroller dine skivebremseklodser

Bremseklodser: Kontroller for slid og korrekt justering. Rens bremseklodserne grundigt, ligesom bremseoverfladen på fælgene. Dette vil forlænge begges levetid. Brug altid Shimano bremsegummi til at bevare effekten og holdbarheden for dit Shimano bremsesystem.

alt

Tip #3 Kontroller dine møtrikker og bolte

Kontroller at dine møtrikker og bolte er stramme med jævne mellemrum. Hvis de ruster skal du udskifte dem. Smør dem regelmæssigt med Shimano smøremiddel for at forhindre ætsning. Ellers du kan bruge møtrikker og bolte i rustfrit stål.

alt

Tip #4 Kontroller din kæde, kassette og klinge

Kontroller at kæden er spændt korrekt og kontroller om kassetten og/eller klingen skal udskiftes. Glem ikke at kontrollere din kabler for slid og udskift hvis nødvendigt.

Tips til LANDEVEJ

alt

Tip #1 Kontroller dine skivebremseklodser

Se nærmere på dine bremseklodser, for at kontrollere for slid og korrekt justering. Rens bremseklodserne grundigt, ligesom bremseoverfladen på fælgene. Dette vil forlænge begges levetid. Brug altid Shimano bremseklodser til at sikre den bedste bremseeffekt og bevare sikkerheden af dit Shimano bremsesystem.

alt

Tip #2 Bremsejustering

Indstil for- og bagbremsen til at passe til styrken i dine arme. Hvis din højre arm er stærkere, skal du placere bagbremsen på højre side af cyklen. Den venstre arm vil derefter styre forbremsen. Fordelen ved dette er, at når du skal stoppe pludseligt, vil du påføre bagbremsen med størst kraft. Dette vil forhindre dig fra at flyve ud over styret.  

alt

Tip #3 Regelmæssig vedligeholdelse

Hvis din cykel har brug for vedligeholdelse skal du ikke vente for længe. Ofte er det tilfældet, at jo længere du venter, desto værre bliver problemet. Sørg for at bruge de korrekte vedligeholdelsesværktøjer, hvis du arbejder på din egen cykel. Værktøjerne er lige så vigtige, som komponenterne i sig selv. Vores specialfremstillede Shimano affedtningsmiddel gør cyklen ordentligt ren. Den er også nyttig til steder på cyklen, som er svært tilgængelige.  

alt

Tip #4 En ren kæde er nøglen

After every two or three rides, we recommend that you wipe the chain off with a rag. Be sure not to rub the dirt between the links. Do not lubricate the cassette since oil attracts dirt.

Du vil få den bedste service hos din lokale forhandler.

Det er beroligende at vide, at der altid er en Shimano-forhandler i nærheden.

Find den rigtige reservedel

Det er kun når Shimano originaldele anvendes, at Shimano-komponenter forbliver 100 % originale!

Samtykke til cookies

Dette websted bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse.